Gastronomi

Kore’nin İki Denizinden Gelen Lezzetler İstanbul’da Tanıtıldı

|
441 Görüntüleme
Gurme TV, Kore deniz ürünlerinin tanıtıldığı özel gastronomi etkinliğini yerinde takip etti.
İSTANBUL – Güney Kore’nin deniz ürünleri kültürü, 22 Ekim 2026’da İstanbul Ataşehir’de düzenlenen “Two Korean Seas, One Table” (Kore’nin İki Denizi, Tek Sofra) etkinliğinde tanıtıldı.
SushiCo Zen Ataşehir’de gerçekleştirilen organizasyonda, Jeju Adası’nda yetiştirilen Eko Zeytin Pisi Balığı ile Kore’nin Doğu Denizi’nden elde edilen kırmızı kar yengeci katılımcıların beğenisine sunuldu.
SushiCo ve Aperatif Gıda organizasyonuyla düzenlenen etkinliğe Fishery Union Ilchulbong ve SLS Company temsilcileri katıldı. Programda ürünlerin özellikleri, farklı gastronomik sunumları ve Türkiye pazarındaki olası iş birliği fırsatları ele alındı.
Etkinlikte, Kore deniz ürünlerinin sushi başta olmak üzere farklı sunumlarla değerlendirilmesi de tanıtıldı. Organizasyon, Koreli üreticiler ile Türkiye’deki gastronomi ve gıda sektörü temsilcilerini bir araya getirerek uluslararası ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefledi.
Gurme TV etkinliği yerinde takip etti. Gastronomi ve turizm alanındaki gelişmeleri izleyicileriyle buluşturan Gurme TV, farklı ülkelerin mutfak kültürlerini, yeni lezzetleri ve sektörel iş birliklerini gündeme taşımayı sürdürüyor.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.