Haberler

Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi Başlıyor

Editör Gurme
435 Görüntüleme
22 Mart 2022 15:04
Son Güncelleme: 22 Mart 2022 15:04
Gıda ve Tarım Sektöründe, ‘Gıdaya Artı Katanlar’ Gıda Plus Ödülleri ile Buluşuyor.
Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi Başlıyor

Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) ile Healthy Life Gastronomy’nin iş birliği, Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) uygulamalı gösterimleriyle 25-26 Mart 2022 tarihlerinde GIDA VE GASTRONOMİ İNOVASYON ZİRVESİ VE GIDA PLUS ÖDÜL TÖRENİ etkinliğini düzenlemektedir.

Besleyici gıdaya erişim, artan obezite ve iklim değişikliği konuları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hepimizin üzerinde düşünmesi ve acil çözüm üretmesi gereken öncelikli sorun alanları olarak durmaktadır. Büyük sorunların çözümleri ortak akıl, kolektif çaba ve farklı disiplinlerin bir arada çalışmasını gerektirir. Bu bilinçle düzenlediğimiz zirveye, gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmalar, kamu kurum ve kuruluşları ile yerli ve yabancı akademisyenler ile tarım ve kalkınma alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların temsilcileri katılacaklardır.

2 gün sürecek Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nde;

» ‘Gıda üretim ve dağıtım sistemi neden değişmeli?’,

» ‘Gıda sektörünün inovasyon kabiliyeti’,

» ‘Yenilikçi gıdaların Türkiye ekonomisine katkısı’,

» ‘Gıda start-up firmalar, büyükleri ile rekabet etmeye hazır mı?’,

» ‘Gastronomi sektörünün 2020 yolculuğu’,

» ‘Gastronomi inovasyonu’,

» ‘Gelecek 10 yılda şefleri ne bekliyor?’

» ‘Mutfakta sürdürülebilirlik’,

» ‘TAFED Milli takımından ayurveda beslenme uygulamaları’,

» ‘Tüketicinin gıda değişikliği talebi’

» ‘Üretici ve perakende firmalar bilinci tüketicinin değişen taleplerini karşılamaya hazır mı?’ gibi pek çok konu başlığında alanında uzman katılımcıların sunum ve değerlendirmeleri olacaktır.

 

TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ KAPSAMLI GIDA ÖDÜLLERİ; ‘GIDA PLUS’

Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’nin ardından 25 Mart 2022 Cuma akşamı “Gıda Plus İnovasyon Ödüller”i de zirve kapsamında sahiplerini buluyor.

68 seçkin jüri üyesinin iki kademeli değerlendirmesi sonucunda, yaptığı araştırma ve/veya yenilik ile gıdaya artı değer katan

kişi ve kuruluşları 28 farklı kategoride ödülleri ile buluşturuyoruz.

En yenilikçi gıda ambalajı teknolojisi, en yenilikçi sporcu gıdası, en yenilikçi fonksiyonel gıda, en yenilikçi bileşen, en yenilikçi bitki bazlı ürün, en yenilikçi atıştırmalık ürün, en yenilikçi üretim süreci ödülü, en yenilikçi vegan ürün, en yenilikçi etiket tasarımı, en yenilikçi çocuk ürünü, en yenilikçi hazır yemek, en yenilikçi gıda satış yeri, en yenilikçi gıda atık azaltma ödülleri 28 kategoriden sadece birkaçıdır.

Bu çalışmaların ülkemizin büyük potansiyel barındırdığı gastronomi sektörünün daha besleyici, sağlıklı ve çevreci olması için ürünlerin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm sürecin inovatif bir yaklaşım ile ele alınmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Tarım ve gıda alanında gelecek vizyonunun ortaya konulacağı ve kilit paydaşlarda farklı boyutlarıyla ele alınacağı zirvenin açılış ve ödül törenine katılımınızı bekler, zirve ve ödül törenin ilişkin ek’te yer alan bilgileri incelemenizi rica ederiz.

Yorum Yazın